mandag 16. august 2010

A little sunshine

Jeg har hatt dette Kauni garnet liggende lenge. Synes det er veldig fint, men hadde ikke lyst på et plagg til meg selv i det. Synes det kan bli litt vel fargerikt. Men som et pledd/stort sjal synes jeg det fungerer utmerket, og kommer nok til å bruke det masse!






Garn: 393 gram kauni i regnbuefarge EQ og en i rød/lilla toner
Størrelse: ca 115 x 150 cm
Pinner: 4 mm
Mønster: improvisert

Jeg strikket etter følgende mønster:
Legg opp 190 masker
Rettsiden: 3r, (øke ved å strikke i fremfre og bakre maskeledd i neste maske, 7 rett, 2 rett sammen), gjenta til slutten og avslutt med 3 r.

Vrangsiden: vrang over alle masker

Strikk til passende størrelse og fell av. Jeg heklet 2 fastmaskerader rundt for å binde fargene sammen - og for å få teppet litt "fastere".

Clothilde sjal

Mens vi var på bilferie i sommer, fikk jeg strikket nokså mye - bl.a. dette sjalet.

Garnet er Wollmeise twin, i en nydelig grønnfarge. Den er nå overtatt av svigermor, som var så snill og påtok seg å brodere ferdig julekalenderne til ungene mine.



Mønster: Clothilde
Garn: Wollmeise twin. 144 gram
Pinner nr. 3,5 mm

søndag 15. august 2010

Teppe til dukken

Et dukketeppe ønsket prinsessa seg - og jeg skulle slanke garnlageret av babyull. Så jeg tok den lille posen fatt - og heklet.


Heklenål: 3 mm
Garn: diverse rester i babyull
Garnmengde: 144 gram
Mønster: stor oldemorrute

Når jeg først var i restemodus, fikk jeg strikket en mobilsokk også. Rester av et sokkegarn - tror det er Austermann..

Pinnenr. 2 mm
Garnvekt: 6 gram

Fant igjen rester av Jamieson's Ultra  og strikket et par pulsvarmere på p.nr. 2,5. Vekta var ikke allverden - 10 gram..

Jeg har strikket i sommer....

.. helt sant. Jeg har bare ikke hatt tid eller lyst til å sitte ved PC, så det har blitt dårlig med blogging også. Det var egentlig veldig deilig i grunn, jeg har gjenoppdaget min leseglede, og har lest flere bøker i sommer enn på lenge.

Noe har jeg fått strikket og ferdigstilt, tar noe i denne bloggposten - og resten utover, så det ikke blir for mye på en gang...

Et par Blueberry Waffel Socks - disse strikket jeg vel egentlig til meg selv, men datteren min adopterte dem på flekken. Koselig :-) Garnet tror jeg er "Online, men ikke 100% sikker. Brukte totalt 80 gram og pinne nr. 3,5.


Siden datteren min tok det første paret, strikket jeg et par til meg selv. Tror dette garnet også er On-line, samme mønster og pinne nr. 3,5. Totalt ca. 80 gram.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...